Промо -20%
TreniraiBG

Златна Колекция от Зората на Бодибилдинга

TreniraiBG

Една много ценна поредица с историческа стойност от Джордж Физдел Джоует. Неговата история може да вдъхнови всеки, който иска да изгради своето тяло. Всепризнат във световен мащаб, като един от най-добрите бодибилдинг специалисти в началото на 20-ти век. Не случайно Джоует основава първият в света Бодибилдинг Университет - “Джоует Институт за Физическа Култура”.


Колекцията съдържа 4 практически курса:

-МОГЪЩИ РЪЦЕ

-МОГЪЩИ КРАКА

-МОГЪЩ ГРЪДЕН КОШ

-МОГЪЩ ГРЪБ


Ще научите всичко за мускулите, които имате. Тяхната анатомия, функция и захващане към скелетната рамка. Ще останете учудени от познанията на "древните" билдери и тяхната изобретателност относно упражненията и начините, по които  са развивали мускулите си големи и силни.

4239 лв.5280 лв.
Поръчка по телефона
Изпрати запитване
Добави в любими

Кой е автора:

Джордж Физдел Джоует е силов атлет и бодибилдер от ранните години на 20-ти век. В последствие става известен изобретател на тренировъчни уреди, автор на книги, треньор и учител по “телесно изграждане”.


Джордж е роден в типично работническо семейство на строител и медицинска сестра на 23 декември 1891 година в град Брадфорд,област Йоркшир,Англия.В най-ранна възраст Джоует претърпява съдбоносен инцидент. Детството му минава от болница в болница.Всъщност когато става на 8 години,лекарите определят като истинско чудо ако доживее 15-тата си година, а да не говорим, че никога няма да проходи.


Започва да прави физически упражнения на 11 годишна възраст вдъхновен от книга на съвременния Херкулес – Евгени Сандов.Когато навършва 15 години разбива на пух и прах прогнозите за преждевременна смърт и става шампион по гимнастика в своята възрастова група.На 18 години става световен шампион по бокс категория “перо”, а като бонус печели няколко младежки титли по вдигане на тежести.


Същевременно Джоржд Джоует успява да изгради добре сложено, мускулесто тяло. Телосложението му не остава незабелязано и той печели титлата “Най-добре развит мъж в Англия”, а по-късно и титлата с по-голяма стойност “Перфектно изграден човек”.


Джордж Джоует е бил невероятно силен. При едва 70 кг лично тегло той изтласква над глава 140 кг. По-късно когато тежи вече 80 кг постижението е 160, а накрая при тегло малко над 87 кг става първия човек в Северна Америка,който успява да вземе от земята и да изхвърли над глава с една ръка 95 килограмова тежест.През цялата си спортна кариера Джоржд Джоует печели над 300 медала.


През 1923 година Джордж Джоует става преподавател по “Физическа култура” в Университета в Питсбърг.Няколко години по-късно основава “Джоует Институт за Физическа Култура”.В края на 30-те години на 20-ти век Джордж Джоует притежава 5 международни компании с офиси в Далечния Изток, Австралия, Нова Зеландия, Европа, Канада и Северна Америка. Негови ученици и последователи са хора като Джо и Бен Уайдър, Джони Вайсмюлер (първия Тарзан) и Том Хикс.


През 1968 година малко преди смъртта му, Джордж Физдел Джоует е приет в залата на славата в Монреал, като:“Човек допринесъл за културизма повече от всеки друг“

Отзиви за продукта

Добави коментар

Оценете продукта

Потвърждавам, че съдържанието НЕ съдържа лични данни.