TreniraiBG

Могъщи КРАКА

TreniraiBG

Разберете как Бодибилдинг пионерите са развивали своите мускули, преди 100 и повече години! 

1395 лв.
Поръчка по телефона
Изпрати запитване
Добави в любими

ИК "Сила и Здраве" и Тренирай.БГ имат удоволствието да ви представят книгата “Могъщи крака”, част от легендарната поредица на Джордж Ф. Джоует, човека които е създа; първият Университет по Бодибилдинг в началото на 20-ти век!


Джордж Физдел Джоует е пример за силата на човешкият дух и непримиримото следване на мечтите. Неговата история може да вдъхнови всеки, който иска да изгради своето тяло.


След успеха на “Могъщи ръце”, Джоует става всепризнат във световен мащаб, като един от най-добрите бодибилдинг специалисти на своето време. Следват поредица от книги, обхващащи развитието и на другите телесни части, като “Могъщ гръден кош”, "Могъщ гръб" и тази, която ви представяме днес "Могъщи крака".


Какво може да научите:

- Защо е важно да знаем устройството на краката

- Пълна анатомия на долните крайници

- Каква е тяхната костна структура

- С какви мускули разполагаме от кръста надолу

- Кой мускул за кое движение отговаря

- Стави, сухожилия и заглавни места

- Уникални упражнения от началото на 20-ти век


Ако се интересуваш от история на бодибилдинга, то ще ти бъде инетересно как силните мъже преди 100 и повече години са развивали своите мускули с оскъдно или почти никакво оборудване. Въпреки това са имали уникални познания с  помоща на които са изграждали големи и най-вече силни мускули.


Кой е автора:

Джордж Физдел Джоует е силов атлет и бодибилдер от ранните години на 20-ти век. В последствие става известен изобретател на тренировъчни уреди, автор на книги, треньор и учител по “телесно изграждане”.


Джордж е роден в типично работническо семейство на строител и медицинска сестра на 23 декември 1891 година в град Брадфорд,област Йоркшир,Англия. В най-ранна възраст Джоует претърпява съдбоносен инцидент. Детството му минава от болница в болница.Всъщност когато става на 8 години,лекарите определят като истинско чудо ако доживее 15-тата си година, а да не говорим, че никога няма да проходи.


Започва да прави физически упражнения на 11 годишна възраст вдъхновен от книга на съвременния Херкулес – Евгени Сандов.Когато навършва 15 години разбива на пух и прах прогнозите за преждевременна смърт и става шампион по гимнастика в своята възрастова група.На 18 години става световен шампион по бокс категория “перо”, а като бонус печели няколко младежки титли по вдигане на тежести.


Същевременно Джоржд Джоует успява да изгради добре сложено, мускулесто тяло. Телосложението му не остава незабелязано и той печели титлата “Най-добре развит мъж в Англия”, а по-късно и титлата с по-голяма стойност “Перфектно изграден човек”.


Джордж Джоует е бил невероятно силен. При едва 70 кг лично тегло той изтласква над глава 140 кг. По-късно когато тежи вече 80 кг постижението е 160, а накрая при тегло малко над 87 кг става първия човек в Северна Америка,който успява да вземе от земята и да изхвърли над глава с една ръка 95 килограмова тежест.През цялата си спортна кариера Джоржд Джоует печели над 300 медала.


През 1923 година Джордж Джоует става преподавател по “Физическа култура” в Университета в Питсбърг.Няколко години по-късно основава “Джоует Институт за Физическа Култура”.В края на 30-те години на 20-ти век Джордж Джоует притежава 5 международни компании с офиси в Далечния Изток, Австралия, Нова Зеландия, Европа, Канада и Северна Америка. Негови ученици и последователи са хора като Джо и Бен Уайдър, Джони Вайсмюлер (първия Тарзан) и Том Хикс.

През 1968 година малко преди смъртта му, Джордж Физдел Джоует е приет в залата на славата в Монреал, като:“Човек допринесъл за културизма повече от всеки друг“


Корица: Мека

Страници: 66

Издадена: 2021

ISBN 9789549282696

Размер: 14.70 /20.90 / 0.50 cm

Отзиви за продукта

Добави коментар

Оценете продукта

Потвърждавам, че съдържанието НЕ съдържа лични данни.