Здравейте приятели на Тренирай.БГ! Както и преди сме си говорили и най-скъпия протеин или последен модел азотен бустер, няма да направи нищо, ако не му дадете шанс да работи. И преди да обвинявате производители и вносители за „поредния боклук“, то погледнете от друг ъгъл на нещата. 

ТРЕНИРОВКА + ХРАНЕНЕ + ПОЧИВКА

Ето пътя който води към мускулите. Първа винаги е тренировката, това е стимула който кара мускула да расте – без него няма растеж. След това идва ред на храната и то качествената храна, ден след ден, всеки ден – без нея няма растеж. Накрая е почивката, това е времето за възстановяване, преди да порасне мускула, трябва да се възстанови, а след това да расте – без почивка няма растеж. 

Това е Светата троица, на продуктивните тренировки. Всичко трябва да е така фино настроено, че да се извлече максимума, Когато човек е наясно със всичко това може да се обърне и към добавките, те ще дадат нов тласък на развитие, само когато стъпят на нещо твърдо, не и преди това. 

Просто няма как да стане, ако изпреварите събитията, то ви очаква само разочарования, загуба на време и пари. Всичко в тоя живот се гради стъпка по стъпка, всичко става с натрупване, независимо да ли говорим за мускули, пари или знания. Ако сте овладели основните три положения, които споменах по-горе, ще ви дам и ТОП 3 на хранителните добавки спрямо нас. 

Мултивитаминен и минерален комплекс – абсолютен фаворит. Добре е да се вземат от специализиран магазин или сайт. Трениращия има по-големи нужди от обикновения човек, за това и количествата са различни. Хубаво е комплекса да е максимално разширен и богат. Най-разпространената форма на прием е 20 дена се взима 10 почивка, но има и много други варианти. Въпреки това не прекалявайте дълго време без пауза. 

Протеин на прах – идеален за допълване на общото количество протеин от което се нуждаем. Два шейка между основните хранения с 1-2 плода ще свършат работа. Сега някой ще каже, ама какъв да е суроватъчен, яйчен, соев, смес или казеин. Честно казано мен това слабо ме вълнува, пил съм ги всичките и съм имал ефект, дори доста време изкарах на соев, поради финансови причини. Най-важния момент е общото количество да е толкова колкото е нужно. Разбира се добре е да се възползва човек, от „бързите“, „бавните“ и тези за „преди лягане протеини“, но честно казано, това е все едно да сложиш черешка върху тортата, но да нямаш торта. Винаги гледайте от общата картина към детайлите, не обратното. 

Креатин – това е суплемент доказан във времето. Добър за покачване на силата и мускулната маса. Добре е да се приема само в най-натоварените периоди и след 6 или 8 седмици да се направи почивка от 4 седмици!

 Има и други добри добавки, като аминокиселини, тези с разклонена верига или глутамин на пример, но горните три са базата. Едва след това може да се разшири арсенала и да натрупате цяла аптечка, но дори и това да стане все пак не забравяйте,че хладилника е по-голям!   
Прочетох и се съгласявам с Условия за ползване.
Прочетох и се съгласявам с Правилата за поверителност.